uszoda Uszoda & gyógyvíz
Gyógyúszás

GYÓGYÚSZÁS

A Martfű Termál SPA Egészségközpont, Uszoda és gyógyszálló a felnőtt gyógykezelések mellett az OEP által támogatott csoportos gyógyúszás foglalkozásokat tart 18 év alatti gyermekek részére.

Korosztály: 0-18 év

A foglalkozások ideje:Szorgalmi időben: hétfőtől péntekig délután, szombaton délelőtt. Tanítási szünetben minden nap 8-19 óra között, a csoportbeosztásnak megfelelően. (Csoportok létszáma: 4-15 fő) A csoportbeosztás betegségcsoportonként és az úszni tudás alapján történik.
A kezelések száma:52 óra, 26 hét. Hetente 2×45 perc. (Iskolai szünetben napi 2 alkalomra is lehetőség van.) 
A foglalkozások vezetői:Új szolgáltatás 3 év alatti gyermekek részére a baba gyógyúszás!
Baba gyógyúszás,
kezdők: Kozák Katalin 3-18 éves korosztálynak
(kezdők, haladók): Demecs Mária, Fehérváriné Nagy Judit

A részvétel feltétele szakorvosi javaslat.
Szakorvoshoz a gyermekorvos, vagy iskolaorvos küldheti a gyermeket beutalóval. A kezelést kiírhatja közvetlenül a szakorvos is. Egyszerre 2 kúra is kiírható. Jogosultság esetén utazási utalvány igényelhető a beutaló orvos által.

A felíró orvosnak beutalót és 2 kezelőlapot (babás lapot) szükséges kitölteni.

Az ellátás igénybevételének határideje:
Egy kúra esetén: a vény kiállításának a napjától számított 90 napon belül kell megkezdeni, és 26 hétig tarthat.
Két kúra esetén: azonnal folytatni kell.

Kontroll vizsgálatok:
A szükséges kontrollvizsgálatokról a szakorvos ad tájékoztatást. A kúra befejezését követően három héten belül a gyógyászati ellátást elrendelő orvoshoz ellenőrző vizsgálatra kell menni, és a kezelőlapot át kell adni az orvosnak. Aki az ellenőrző vizsgálaton nem vesz részt 3 héten belül, újabb kezelésre NEM JOGOSULT.

Kezelés megszakítása:
Egy alkalommal lehetséges az egészségi állapot megváltoztatása esetén (pl. baleset, műtét). Ebben az esetben a lezárt kezelőlapot a pénztártól el kell vinni, és átadni a kiíró orvosnak, aki új kezelőlapokat állít ki.

Gyógyúszás helyszínei:
pancsoló medence, tanmedence (90-110 cm), úszómedence, asztmás betegeknek kiegészítő kezelés a sóbarlang.

Regisztráció: A kezelés megkezdése előtt! Az egészségpénztárban hétfőtől péntekig 10-15 óráig.Kísérő:Orvosi javaslatra a babaúszókkal, valamint a segítségre szorulókkal engedéllyel bejöhet az a szülő, akinek a gyermekkel kell lennie. A kezdőkkel (kicsik esetében) szükség esetén a szülő bérlettel 20 alkalommal jöhet be. Az oktató kérheti, és javasolhatja a szülői segítséget. A speciális bérlettel kizárólag a gyógyúszás órára jöhet be, és az óra után 15 perccel el kell hagyni az uszodát!
Érkezés:Az óra előtt 15 perccel. Az aulában várják meg az oktatót a 10 év alattiak! Minden óra előtt a pénztárnál be kell jelentkezni. A vízben menni kizárólag az oktató jelenlétében lehet, az Ő engedélyével! MegtekintésA szülők első és utolsó alkalommal, valamint minden páros hónap utolsó óráján megtekinthetik az órát belépőkártyával. A belépő fürdésre nem jogosít.
TávozásAz óra után 15 perccel kötelező!Felszerelés:Fürdőruha, úszósapka, úszószemüveg, papucs, törülköző, köpeny.

Érdeklődni: Martfű Termál SPA pénztárában, az 56/580-570-es telefonszámon, e-mail-ben: info@spamedical.hu; valamint iskolaorvosától, vagy háziorvosától. A Facebookon ,,Gyógyúszás Martfű” címmel zárt csoportba kérhetik felvételüket.

Részletes orvosi információkat az 5/2004. (XI.19.) EÜM rendelet tartalmazza.